Bergvärme

| Tjänster

Ta vara på den naturliga
energin i marken.

Bergvärme är en miljövänlig energikälla då energin består av solenergi som finns lagrad i berggrunden och utgör därmed en miljövänlig och effektiv metod för att värma och kyla byggnader. Denna hållbara teknik minskar beroendet av fossila bränslen och minskar koldioxidutsläpp.

Genom att installera en värmepump kan du sänka dina driftkostnader och effektivisera din energiförbrukning samtidigt som den har låg miljöpåverkan. Värmelösningen lämpar sig bäst för dig som bor i ett hus med högt värmebehov och som vill investera i ett system som på sikt leder till stora energibesparingar.

Hur fungerar bergvärme?

Bergvärme värmer din bostad genom att utnyttja lagrad värmeenergi från solen som finns i berggrunden/marken. Ett hål borras i berget, djupet beror på fastighetens värmebehov (alternativt läggs en slang på frostfritt djup i marken). En värmeupptagare/slang som är fylld med vätska placeras i hålet och vätskan värms upp i hålet av den lagrade solenergin och pumpas sedan till husets bergvärmepump. Bergvärmepumpen utvinner värmen innan vätskan återförs till borrhålet för att åter värmas upp.

På detta sätt utvinner och överför bergvärmepumpen värmeenergi från marken till bostaden. Denna process möjliggör effektiv och miljövänlig uppvärmning under hela året. Dessutom kan bergvärmepumpar också användas för att kyla bostaden på sommaren genom att omvända processen, där värmeenergi avleds från bostaden och avges till marken.

Några fördelar med bergvärmesystem

  • Långsiktig kostnadsbesparing

    Eftersom bergvärme är en förnybar energikälla och inte är beroende av bränslepriser, kan användare förvänta sig stabila energikostnader och långsiktiga besparingar.

  • Låg underhållsnivå

    Bergvärmepumpar är kända för sin hållbarhet och kräver minimalt underhåll jämfört med många andra uppvärmnings- och kylsystem.

  • Flera användningsområden

    Bergvärme kan användas för både uppvärmning och kylning, vilket gör det till en mångsidig lösning för olika byggnadstyper och klimatförhållanden.

Vi hjälper dig med din bergvärme.

Har du frågor och funderingar inför ditt köp, eller önskar en offert? Hör av dig via kontaktformuläret nedan eller direkt till oss via mail, så hjälper vi dig!